Побачення та Успіх

“Побачення та Успіх”

За одноактними п’єсами О. Вампілова «Побачення» та «Успіх».

Людина завжди прагне до успіху і визнання. Особливо сильно ми відчуваємо цю потребу в юності. Коля Погорєлов молодий, гарячий і жадає добитися успіху у всьому, у кар’єрі, в любові, в житті. Але ось в чому питання: чи зможе він на цьому шляху залишитися чесним, щирим і порядним?

Вистава «Успіх» складається з двох творів О. Вампілова: «Побачення» та «Успіх». Ці одноактні п’єси органічно переплітаються, доповнюючи один одного і створюючи єдину виставу.

Молода людина поспішає на побачення, але по дорозі у нього рвуться черевики і він заходить в майстерню по ремонту взуття. Там він знайомиться з зовсім ще юної онукою старого шевця і дівчиною Машею, у якій зламався каблук, і вона просить молодої людини дати можливість першою полагодити взуття, оскільки вона теж поспішає на побачення. Зав’язується сварка і обидва в підсумку спізнюються на свої зустрічі. Потім з’ясовується, що вони йшли на перше побачення один до одного.

Наші герої Коля і Маша тепер разом. Коля працює актором у театрі, але він ніяк не може впоратися з новою роллю, де повинен зіграти негідника. Несподіваний візит Машиною мами допомагає хлопцеві впоратися з роллю. Коля з подивом відзначає, що граючи в реальному житті негідника, він мамі подобається набагато більше, ніж простий, вихований хлопець.